Å kjøpe valp hos oss

Hva kan du forvente?

Valpene selges tidligst ved 8 ukers alder registrert i NKK med stamtavle. De vil ha gjennomgått helsesjekk hos veterinær, være ID-merket og ha fått ormekur.

Valpene leveres med:
- Kjøpekontrakt
- Helsebok/vaksinekort
- Fòr fra Royal Canin
- Valpepakke fra Agria
- Valpeperm med bilder og informasjon om valpens første 8 uker og praktisk informasjon om valpetiden og hundehold


Vi følger NKK´s etiske retningslinjer for avl og oppdrett i tillegg til å følge spanielklubben sine helsekrav.


Du kan forvente at vi er ærlige og alltid er tilgjengelig for å svare på spørsmål og bistå med hjelp.


Valpene vokser opp innendørs i et vanlig familiemiljø med dagligdagse lyder og ting som skjer rundt dem. De preges og sosialiseres i forskjellige miljøer og vil dokumenters hyppig i form av foto og video :)


Du kan komme på besøk fra de er ca 3-4 uker, men det er vi som tar den endelige beslutningen om hvilken valp som skal flytte hvor. Valget tas når valpene er ca 7 uker gamle.


Vi ønsker også at dere kommer en tur på besøk før valpene er født.

Hva forventer vi av deg?

Vi forventer at hunden skal være en del av familien og at den ikke er alene store deler av døgnet. Vi forventer at du har satt deg godt inn i rasen og vet hva som skal til for å gi den et godt liv.


Det er ikke krav om at du konkurrerer eller deltar på prøver, men vi ønsker gjerne at hundene blir brukt til noe (spor, bruks, jakt, søk, lydighet osv). Vi setter heller ikke krav til at du går på utstilling, men hjelper gjerne til med det. Det er veldig hyggelig når hunder vises frem, både på prøver og utstilling. Men det aller viktigste er at hunden er en del av familien.


Vi forventer at du setter deg inn i pelsstellet som kreves. De må børstes jevnlig og klippes etter behov. Spesielt ører og poter bør klippes ca hver tredje uke, uavhengig om man har tenkt seg på utstilling eller ikke. Men resten av pelsen trenger også stell. Å barbere ned en springer er et dårlig alternativ og en ustelt springer er hverken spesielt vakker eller sunn. (Det er ikke til å komme unna at dette er en pelsstellrase og at de gjerne tar med seg halve skogen for kvist og kvast i pelsen på tur, bader i alle vannpytter og ser ut som en snøball i kramsnø :-))


Vi forventer at du forsikrer hunden din og at du følger opp vaksiner og det som trengs hos veterinær.


Alle hunder fra oss skal HD-røntges og øyelyses etter at de er fylt ett år.