OM OSS


Innehaver av kennelen er meg, Irene. Men samboer Jørgen er også naturligvis en del av lasset. Og selvfølgelig barna; Mari og Eirik.
I det daglige jobber jeg som autorisert dyrepleier på NMBU. Vi bor i Drøbak, i en helt vanlig enebolig innerst i gata.


Jeg fikk min første springer sommeren 2002. Da var jeg ikke mer enn 13 år. Hun het Luna og var en fantastisk hund, til tross for både seperasjonsangst og allergi. Vi gjorde det meste sammen og hun var med meg overalt. Blant annet trente vi spor og kantarellsøk, men den sporten vi begge trivdes best med var agility. Vi kom til klasse 2, men så ble det vanskelig å holde samme tempo som de raske gjeterhundene.

Luna levde til å bli nesten 16 år.


Våren 2018 ble Sega (Mi-Mio´s Hot Heels) hentet hjem fra kennel Mi-Mio i Trøndelag. Hun er et arbeidsjern og har en "will to please" jeg ikke har sett maken til. En mykere hund enn hva Luna var, men med mer futt. Sega logrer alltid, med mindre hun sover. Vi trener hovedsakelig lydighet og spanielaktiviteter. Sega bor i det daglige hos moren min og skal ikke ha noen kull.


Så, våren 2021, reiste jeg til Levanger for å hente søteste lille Pil (Cocoline On Your Marks) hos kennel Cocoline. En trygg og nydelig liten frøken med både treningsvilje og litt egne meninger. En frøken med stor nysgerrighet til det meste. 


Få uker etterpå reiste Jørgen sine foreldre til kennel Cocoline og hentet hjem Payton (Cocoline Poker Face). Hun bor litt hos oss og litt hos dem. Payton fikk 10 valper 2. april 2024 hvor vi beholdt Eika.


I tillegg til springer har vi tre hunder til; en kooiker på 15 år, en drentsche patrijshond på 11 år og en bichon havanais født august 2023. Og en katt ved navn Eevee. Samt en marsvinflokk.


Kennelnavnet "Ninetales" ble godkjent januar 2021. Første kull hos oss ble født 02.04.2024, et kull på 10 valper mellom Cocoline Poker Face og Timanka´s Expensive Money.


Navnet stammer opprinnelig fra en hundepokèmon med ni haler (seks-åringen i huset fikk lov til å ha en mening der ;)), men det kan også direkte oversettes til ni fortellinger.


For oss er helse, gemytt og egenskaper det aller viktigste. Hundene skal fungere som bruks og familiehunder og de skal ikke måtte behøve spesialfôr eller spesialprodukter for å fungere i det daglige. Men man må ikke glemme eksteriøret heller. Et bra og sunt eksteriør er mer enn sløyfer og titler. Et bra eksteriør betyr blant annet vinkler som gir gode bevegelser, en kropp som tåler den belastningen den skal, en sterk rygg, gode poter og en god pels som beskytter i tett kratt og kaldt vann. 

Vi har sponsoravtale med Non-Stop Dogwear, fòravtale med Royal Canin og oppdetteravtale med Agria forsikring.


Sega som valp og vår datter Mari